Политика | Вознесенск, 18 Июля, 2019

Яструбинівці все ще без землі. Це треба виправляти – Григорян

Свежие новости: Яструбинівці  все ще без землі. Це треба виправляти  – Григорян

Під час своїх зустрічей з виборцями кандидат в народні депутати не оминув також і жителів села Яструбинове Вознесенського району. У селян одна проблема, яку вони не можуть вирішити вже протягом останніх років. Це розпаювання земель, які перебувають у володінні ДП «Дослідне господарство «Зорі над Бугом». Ні працівники цього сільськогосподарського підприємства, ні пенсіонери, ні інші мешканці села не можуть реалізувати своє право на отримання у власність земельних ділянок сільгосппризначення, так як вільних земельних ділянок немає, а сільгопземлями площею близько 4000га користується вказане підприємство. При цьому, якщо за радянських часів підприємство дійсно займалося селекційним вирощуванням різних культур, то зараз від наукової роботи залишилася лише назва. Та підприємство використовує землі виключно для товарного виробництва сільгоспкультур.

Вже багато років яструбинівці вимагають надання їм земельних  ділянок, які формально підпорядковувалися Національній академії аграрних наук України, а тому не підлягали розпаюванню. Та всі їх звернення в різні інстанції, депутатські звернення в їх інтересах не давали ніяких результатів. В цей же час кількість осіб, які б могли прийняти участь в розпаюванні, постійно скорочується, так як пенсіонери підприємства помирають, кількість працівників скорочується.

Селяни сподівалися, що проведення децентралізації та об’єднання села в Прибужанівську ОТГ дасть змогу отримати земельні ділянки. Але  в сільській раді посилаються на відсутність  вільних земель в громаді, бо залишилися лише пасовища.

Складно змиритися з таким положенням речей яструбинівцям, коли вони бачать, що керівництво «Зорей над Бугом»  отримуючи надприбутки, піариться на «благодійних» заходах для шкіл та дитячих садків, отримує зарплати, які дозволяють купувати дорогі автомобілі. Ремонт проведений в адміністративному приміщенні  підприємства вражає, якщо порівняти його з приміщенням колишньої сільської ради.

Такий стан речей вказує на те, що землі держпідприємства використовуються за сірими схемами, і явно не для наукової роботи. І держава від них нічого не отримує, крім мінімальних податків. Якщо ці землі розпаюють, вони ввійдуть в легальний обіг, почнуть працювати на людей. Це буде добре й для держави, і для працівників ДП.

 Григорян на даний час, являючись кандидатом в народні депутати, запевнив селян, що готовий добиватися того, щоб землі були передані у їх власність через приватизацію. Тим паче, що в стінах Верховної ради десь загубився розроблений Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій. Який передбачав перегляд  переліку тих державних підприємств, які були під забороною роздержавлення.

«Як ми знаємо з минулого досвіду, під час приватизацій колгоспів і радгоспів, траплялися і випадки зловживань з боку їх голів. Коли і майно підприємств списувалося і зникало, не входячи в майнові паї, і землі не всі включалися в розпайовку. Тому добитися приватизації  та розпаювання - це лише перший крок, який я планую на посаді представника даного села в парламенті.  Другий крок – це тісний контроль за даним процесом, щоб селян не надурили знову, і вони отримали те, що передбачено Законом і те, на що вони заслуговують,» - прокоментував Ерік Григорян результати зустрічі з мешканцями Яструбинове. 

 

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты