Криминал | Николаев, 4 Августа, 2022

«Якщо тобі так не подобається все, що пов'язано з Україною – вали звідси»: Сенкевич про зрадника, чиїй доньці заборонили вчитися у школі російською мовою

Свежие новости: «Якщо тобі так не подобається все, що пов'язано з Україною – вали звідси»: Сенкевич про зрадника, чиїй доньці заборонили вчитися у школі російською мовою

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич обурився щодо дій зрадника Юрія Арбатського, який був навідником окупантів через те, що його доньці заборонили навчатися у школі російською мовою.

Відео мер опублікував у себе в Telegram.

Як відомо, у Миколаєві Центральний райсуд обрав запобіжний захід місцевому жителю Юрію Арбатському, який здавав місце розташування підрозділів ЗСУ. Він свої дії пояснював незгодою з владою, у тому числі з тим, що у школі, де навчається його дочка, скасували викладання російської мови.

Мер зазначив, що у зрадника відсутнє логічне мислення та розуміння, що мову заборонили після того, як росія напала на Україну.

— З голови у мене не виходить один кретин, якого взяли за те, що він наводив ракети на жителів міста Миколаєва і він у своїх виправданнях сказав, що він це зробив, бо в Миколаєві його дочки заборонили вивчати предмети російською мовою. Знаєте, у людини відсутнє цілком логічне мислення. Він розуміє, що це речі пов'язані між собою. Що росія напала на Україну і після цього ми прийняли рішення зупинити навчання мовою окупанта. Як бачите, ось вони – сліди дружньої росії, братської нашої країни, на яку тут чекав цей товариш, - сказав Сенкевич.

Він зазначив, що всім, хто хоче жити у «російському світі», треба їхати з України, а не тягнути цей «світ» сюди. Сам же Сенкевич звернувся до своїх глядачів, окрім російської, українською, англійською та іспанською, додавши, що дочка зрадника має можливість поки батько в тюрмі вивчитися і бути нормальною людиною.

— Ну, і найголовніше навіть не це, найголовніше, що ось людина доросла, і вона намагалася ще й дитину вивчити таким чином, вона за 30 років незалежності не змогла вивчити українську мову. Ну, якщо тобі так не подобається все, що пов'язане з Україною – та вали звідси. Вали з цієї країни, їдь собі в росію-матінку і живи там собі і ходи на вулицю в дерев'яний туалет. І що цікаво, що я закінчив 9 класів з 1988 по 1997 рік, я навчався в 10 школі і всі предмети вивчав російською мовою.

Після цього вступив до Миколаївського муніципального колегіуму і з 1997 по 1999 навчався та отримував освіту українською мовою. Після цього вступив до ВНЗ і теж навчав усе, що нам давали, українською, - сказав мер українською.

Я знаю англійську і я використовую її іноді у своєму повсякденному житті (відзначив Сенкевич англійською), і я вивчаю іспанську, тому що це друга мова у світі (додав він іспанською). Я до чого веду – ця людина зі своєю російською мовою – що в неї в голові? Давайте вбивати людей, бо моїй доньці не дають вивчати російську мову. Так вчи її сам. Ну, я думаю, після того, як його закриють у в'язниці на десяток років, його дочка зможе отримати нормальну освіту та правильні правила виховання у житті. І виросте з неї правильна людина, а не шизоїд, пов'язаний із цією забороною російської мови. Хай живи собі у своєму російському світі і дай людям жити в країні, де вони хочуть будувати своє світле майбутнє і жити в цивілізації, а не в російському світі.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости