Криминал | 4 Августа, 2022

СБУ встановила колаборантів, які причетні до викрадення українського зерна на окупованих територіях

Свежие новости: СБУ встановила колаборантів, які причетні до викрадення українського зерна на окупованих територіях

СБУ задокументувала злочинну діяльність колаборантів, які причетні до незаконного вивезення 650 тисяч тон українського зерна вартістю понад 200 млн доларів США з тимчасово окупованих територій півдня нашої держави.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Українська спецслужба встановила весь ланцюжок причетних: починаючи від зрадників, які підписали дозволи на вивезення зерна, і закінчуючи всіма членами екіпажу 10 суден рф, на яких транспортують награбоване. СБУ повідомила про підозру таким фігурантам:

- Євгену Балицькому – очільнику російської окупаційної адміністрації на захопленій частині Запорізької області;

- Олександру Сауленку - самопроголошеному виконувачу обов’язків мера міста Бердянськ;

- Володимиру Стельмаченку - «директору» Бердянського морського торговельного порту.

Крім того, накладено арешт на майно (у тому числі 4 повітряних судна малої авіації, які знаходяться в Київській області) та корпоративні права, які належать Балицькому та його сім’ї на загальну суму понад 149 мільйонів гривень.

СБУ встановила, що колаборант Балицький видав «розпорядження», на підставі якого на окупованих територіях було введено тимчасову окупаційну адміністрацію. У результаті цього псевдопідприємству «Державний зерновий оператор» було незаконно передано майно 7 агропромислових комплексів та зернових терміналів в Запорізькій області.

Крім того, псевдомер Сауленко спільно з «директором» Бердянського морського торговельного порту Стельмаченком забезпечили вилучення зерна зі складів та завантаження його на морське судно «Zhibek Zholy» під прапором рф.

Також оперативники задокументували вивезення морським транспортом викрадених з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей українських зернових через морські порти і термінали, які розташовані в Криму. До цього російською стороною залучені морські судна під прапорами рф та Сирії: «Надежда», «Сормовский-48», «Федор», «Матрос Кошка», «Матрос Позынич», «Zhibek Zholy», «Св. Костянтин», «Михаил Ненашев», «Laodicea».

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости