Происшествия | Николаев, 27 Февраля, 2024

Внаслідок ворожого обстрілу загинув комбат логістики миколаївських морпіхів

Свежие новости: Внаслідок ворожого обстрілу загинув комбат логістики миколаївських морпіхів

У районі виконання бойових завдань 21 лютого загинув командир батальйону логістики 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського майор Андрій Байбуз.

Про це повідомили у Компаніївській територіальній громаді, звідки родом офіцер 36-й ОБрМП.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого захисника. Нехай пам’ять про мужнього Воїна, який віддав своє життя за Україну, назавжди залишиться в серцях рідних, близьких, друзів та бойових побратимів! Вічна пам'ять нашому Герою!» - йдеться у повідомлені.

З офіцером попрощалися 24 лютого в рідному селі.

У майора залишилися двоє доньок та дружина.

Як розповіли у Компаніївській громаді, Андрій Сергійович Байбуз народився 15 листопада 1986 року у селі Мар’ївка.

Побратими офіцера повідомили ПН, що офіцер розпочав свій військовий шлях у 2004 році. Байбуз пройшов всі командирські ланки від розвідника розвідувальної роти до командира батальйону. Військовий брав участь у складі національного контингенту Українського миротворчого контингенту в Косово у 2010 році.

У 2014 році, під час окупації Криму, військовослужбовець не зрадив присязі українському народу і разом з побратимами вийшов на материкову частину України, де продовжив службу у 36-й окремій бригаді морської піхоти. Далі він виконував завдання під час служби в АТО/ООС.

З початку повномасштабного вторгнення майор Байбуз брав участь в обороні Миколаєва. Після злагодження резервів бригади пройшов з нею увесь шлях на всіх напрямках бойових дій.

Під час служби майор Байбуз був неодноразово представлений до нагород: Медаллю НАТО «За службу миру та свободи»; Пам’ятним нагрудним знаком «Воїн-миротворець»; Нагрудним знаком «За зразкову службу»; Нагрудним знаком «Учасник АТО»; Нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» І ступеня; Орденом Данила Галицького.

Бойові побратими майора Андрія Байбуза виразили співчуття його рідним та пообіцяли помститися окупантам за смерть хороброго патріота та досвідченого командира.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты