Происшествия | 25 Февраля, 2024

У Польщі знову виспали з вагонів українське зерно

Свежие новости: У Польщі знову виспали з вагонів українське зерно

На території Польщі у ніч з 24 на 25 лютого невідомі особи висипали українську кукурудзу з 8 піввагонів — близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Гданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі.

Про це повідомляє "Укрзалізниця".

В компанії зазначили, що продукція їхала транзитом через країну.

"Укрзалізниця фактично щодня фіксує системне псування українських вантажів на території Польщі. Це злочин проти України, який вийшов з-під контролю. І чим довше ситуації буде приділятися з боку Польщі недостатня увага та не прийматимуться відповідні рішення, тим більш складною та неконтрольованою ставатиме ситуація", - йде мова у повідомленні.

Єдиний вихід, додали в компанії, — це пошук рішень на двосторонньому рівні.

- Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно домовленностям з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності, – прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, теториторій та інфраструктури

Також в компанії зазначили, що за цим правопорушенням також буде відповідне звернення до правоохоронців Польщі.

Варто додати, що це вже четвертий подібний випадок. За попередні три ніхто не поніс відповідальність.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты