Криминал | 23 Февраля, 2024

Військова контррозвідка СБУ оголосила підозру топ-чиновнику Міноборони

Свежие новости: Військова контррозвідка СБУ оголосила підозру топ-чиновнику Міноборони

СБУ викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. Він у 2022-2023 роках купив і «переписав» на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився на майже 14 мільйонів гривень. У подальшому за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві. Крім того за одержані «прибутки» посадовець купив три авто преміум-класу, у тому числі марки Lexus та BMW. Потім, щоб приховати придбані активи, чиновник «переписав» їх на свою цивільну дружину. При цьому фігурант оформив на себе довіреність щодо управління цим майном.

У ході розслідування встановлено факт приховування від декларування понад 3 мільйонів гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ⁠стаття 368-5 (незаконне збагачення);

- ⁠частина 1 статті 366-2 (декларування недостовірної інформації).

Чиновника викрили за особистого сприяння міністра оборони України Рустема Умєрова.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Підозрюваному загрожує до 10 років тюрми.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости