Политика | Николаев, 17 Мая, 2018

ВИДЕО: Поліцейські Заводського району взяли участь у засіданні «круглого столу» з питань запобігання та протидії домашньому насильству

Свежие новости: ВИДЕО: Поліцейські Заводського району взяли участь у засіданні «круглого столу» з питань запобігання та протидії домашньому насильству

15 травня на базі Центру ювенальної пробації м. Миколаєва відбулась робоча зустріч співробітників Заводського відділу поліції - старшого інспектора ювенальної превенції майора поліції Дмитра Петровського, старшого дільничного офіцера поліції сектору превенції майора поліції Наталії Круглікової з представниками Центру ювенальної пробації та миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про це повідомляє Заводський відділ поліції ГУНП  в Миколаївській області.

Основною темою зустрічі стало обговорення положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набув чинності 7 січня поточного року, а також механізму реагування на випадки протиправних дій у родинному середовищі. 

За словами старшого інспектора ювенальної превенції Дмитра Петровського, надані поліцейському повноваження, у першу чергу, спрямовані на безпеку особи, постраждалої від насильства, під яким, відповідно до новоприйнятого закону розуміється будь-яка форма фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких дій. 

Старший дільничний офіцер поліції Наталія Круглікова розповіла присутнім про порядок винесення термінового заборонного припису. Відповідно до зазначеного процесуального документа правопорушнику може бути заборонено перебувати, проживати, контактувати з постраждалою особою, як на підставі її заяви, так і за власною ініціативою у разі існування загрози її життю чи здоров’ю. Термін дії такої заборони може становити до 10 діб.

Учасники зібрання обговорили механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, порядок реагування на такі випадки та визначили спільні задачі.
На заході також були присутні й неповнолітні особи, які знаходяться у конфлікті з законом та перебувають на обліку Центру пробації. З ними у присутності батьків правоохоронці провели профілактичні бесіди та надали спеціально розроблені Управлінням превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області спільно з Департаментом праці та соцзахисту населення Миколаївської міської ради інформаційні брошури із вказаними адресами та контактними номерами телефонів, куди необхідно звертатись у разі вчинення відносно них, або членів їхніх сімей будь-яких форм домашнього насильства. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты