Политика | Вознесенск, 8 Августа, 2018

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Свежие новости: Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

02 серпня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини у виконкомі.

Про це повідомляє Служба у справах дітей Вознесенської міської ради.

На порядок денний було винесено наступні питання: відчуження житла, яким має право користуватися дитина, встановлення опіки над спадковим житлом дітей-сиріт, припинення та встановлення опіки над дитиною-сиротою, про доцільність влаштування дітей до інтернатного закладу, про встановлення порядку побачення батька з дитиною, про надання дозволу на укладання довіреності щодо виховання дитини та інші.

Так, 3 заяви надійшло від батьків, які просили надати їм рішення комісії про доцільність влаштувати дітей до інтернатних закладів області. На засіданні батькам було роз’яснено законодавство про те, що зарахування учнів до загальноосвітніх шкіл-інтернатів можливе лише за умови, якщо через стан здоров’я чи режим робочого часу батьків дитини або осіб, які їх замінюють, ускладнюється виховання і догляд дітей (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтових метод роботи).

Двом батькам було надано позитивне рішення комісії щодо влаштування їх дітей до інтернатних закладів області, оскільки ними було надано документи, які підтверджують стан здоров’я та змінний характер роботи.

Членам комісії довелося приймати колегіальне рішення стосовно вирішення подальшої долі десятирічної дівчинки, яку після раптової смерті її матері, рідні дідусь і бабуся забрали до себе додому. Батько дитини має іншу сім’ю, проживає в іншій місцевості та довготривалий час з нею не спілкувався, через що родинні стосунки між батьком та донькою були втрачені.

На засіданні комісії батько не заперечував про те, що давно не спілкувався з донькою, а тому розуміє, що необхідно поступово налагоджувати стосунки з дитиною, оскільки має бажання виховувати дитину у своїй родині.

Наразі дівчинка перебуває у важкому психологічному стані у зв’язку з втратою найріднішої людини в світі, тому зараз необхідно усім родичам відкинути усі свої образи та непорозуміння, згуртуватися навколо дитини, огорнути її своєю турботою та батьківською любов’ю заради її щасливого майбутнього.

Окрема увага комісії була приділена взяттю під соціальний супровід 7 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах в яких виховуються 14 дітей.

Всього на засіданні комісії було розглянуто 21 питання, що стосувалося долі дітей і потребувало захисту їх прав та законних інтересів.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты