Криминал | Первомайск, 29 Мая, 2024

Вчителя Первомайська засудили за антиукраїнську агітацію

Свежие новости: Вчителя Первомайська засудили за антиукраїнську агітацію

Мешканця Первомайська, який поширював матеріали із закликами до захоплення території України, засуджено до 5 років і 1 місяця позбавлення волі.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

"Суд визнав його винним за фактами посягання на територіальну цілісність України та виправдання агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Обвинуваченому призначили покарання 5 років і 1 місяць позбавлення волі", - ідеться в повідомленні.

Як відомо, 53-річний мешканець Первомайська впродовж минулого року, будучи користувачем забороненої соціальної мережі рф, свідомо підтримував та розповсюджував на власній сторінці матеріали із закликами до зміни кордонів України.

Тоді за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили ноутбук і мобільний телефон, у яких містилися докази його злочинної діяльності.

"Під час судового засідання прокурор довів, що обвинувачений, з корисливих мотивів, поширював у соціальних мережах матеріали із закликами до зміни кордонів України. Він також публікував численні матеріали, які виправдовували збройну агресію РФ проти України, тимчасову окупацію частини території України та глорифікували окупантів", - пояснили в прокуратурі.

У СБУ уточнили, що агітатором за рф виявився вчитель інформатики в місцевій школі, який поширював кремлівські наративи з робочого комп'ютера в навчальному закладі. На шкільному комп'ютері він створив власний акаунт в "Однокласниках", у якому закликав до захоплення всієї території України та популяризував гауляйтера Сальдо.

Вирок ще не набув законної сили і можливе подання апеляції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости