Криминал | 9 Августа, 2023

В Україні викрили священнослужителя, який переправляв ухилянтів через кордон

Свежие новости: В Україні викрили священнослужителя, який переправляв ухилянтів через кордон

На Львівщині співробітники прикордонної служби виявили випадок незаконного переправлення людей, організований священнослужителем, повідомляє Держприкордонслужба.

За даними офіційного повідомлення, слідчі з'ясували, що 31-річний житель Кривого Рогу, який тимчасово перебував у Львівській області, організовував незаконний перетин державного кордону для певних осіб, представляючи їх як членів християнської церкви. Для цього він надавав їм фальшиві документи, стверджуючи, що вони диякони релігійної громади та вирушають за кордон для співпраці з релігійними благодійними організаціями та отримання гуманітарної допомоги.

Однак, при спробі провести ще один незаконний перехід кордону, прикордонники затримали групу людей в одному з пунктів пропуску на Львівщині.

Підозрюваному звинуватили у скоєнні кримінального злочину згідно зі статтею 332 частина 2 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення через державний кордон України. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років, а також заборона зайняття певних посад або видів діяльності на період до трьох років.

Суд вирішив залишити підозрюваного під вартою як запобіжний захід. Слідство з цієї нагоди продовжується, і правоохоронні органи працюють над виявленням усіх осіб, причетних до організації незаконного каналу переправки громадян через державний кордон.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты