Политика | 6 Июля, 2024

В Україні стартував проєкт єДозвіл

Свежие новости: В Україні стартував проєкт єДозвіл

Уряд України дав старт проєкту єДозвіл, який забезпечить ліцензії та дозволи для бізнесу на порталі Дія.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров.

Раніше, щоб отримати ліцензію, треба було їхати в установу, витрачаючи на це час. З Дією все буде набагато простіше й без корупційних ризиків.

“Працюємо над проєктом спільно з Мінекономіки. Підприємці зможуть зручно в кілька кліків через портал Дія подавати документи, відновлювати чи анулювати ліцензії, відстежувати прогрес в обробці документів, оплачувати адмінпослуги чи подавати скарги”, - розповів Федоров.

На першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься.

“Як це буде на ділі. Умовно, ви хочете почати ветеринарну практику, але для цього потрібно отримати ліцензію від Держпродспоживслужби. Раніше треба було збирати заяву, копії потрібних документів і везти в Держпродспоживслужбу. Скоро це все можна буде зробити в кілька кліків на порталі Дія”, - пояснив віце-прем'єр.

Система автоматично перевірить документи, які користувач завантажить, і якщо все відповідає нормам, за кілька хвилин видасть дозвіл чи ліцензію. Якщо система бачить ризик, заяву розгляне представник держоргану, відповідь буде протягом 10 днів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости