Политика | 10 Сентября, 2024

В Міненерго рф заявили, що вугільна промисловість країни наближається до стану краху

Свежие новости: В Міненерго рф заявили, що вугільна промисловість країни наближається до стану краху

Російські вугільні компанії 2024 року зіткнулися з різким погіршенням фінансового стану.

Про це повідомив голова Міненерго рф Сергій Цивільов, передає The Moscow Times.

За словами Цивільова, в першому півріччі доподатковий прибуток вугільної галузі обвалився на 97%, тобто більш ніж у 33 рази.

Сальдований результат вугільної промисловості – однієї з найбільших сировинних галузей російської економіки, яка включає понад 30 мономіст і 650 тис. зайнятих (з урахуванням суміжних підприємств), – за січень-червень і зовсім став негативним: за даними Росстату, збитки вугільників становили 7,1 млрд руб., а в мінус спрацювали більше половини компаній сектору (51,4%).

"Прибуток вугільної галузі до податків за підсумками року може знизитися практично у 15-17 разів", – попередив Цивільов.

Він додав, що вугільний імпорт із росії почав скорочувати Китай – найбільший імпортер, який минулого року придбав близько 100 мільйонів тонн.

"За підсумками першого півріччя експорт вугілля з рф до Китаю знизився на 8%, до 45,5 мільйона тонн. Зараз ми перебуваємо на плато, різкого зростання не очікується", – визнав Цивільов.

Він пояснив, що справа в тому, що Китай запровадив мита на російське вугілля. При цьому інші постачальники – Індонезія та Австралія – не потрапили під них, оскільки входять до зони вільної торгівлі з Китаєм.

За січень-липень вугільний експорт із росії просів на 11,4%, до 112,6 мільйона тонн, а вугільники почали скорочувати видобуток – на 4,4% в річному вираженні, за даними Росстату на липень.

Вугільникам більше не по кишені додаткові податки, які уряд запровадив для галузі в 2022 році, щоб наповнити військовий бюджет. Йдеться про експортне курсове мито, повідомив Цивільов: воно було покликане вилучити надприбутки, яких у галузі більше немає.

"Зважена донастройка механізмів оподаткування, яка робилася б з урахуванням фактичної кон'юнктури, критично важлива для російських компаній, що опинилися під найжорсткішими санкціями", – заявив міністр.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты