Политика | 18 Сентября, 2024

Українського боксера Усика затримали в аеропорту Кракова

Свежие новости: Українського боксера Усика затримали в аеропорту Кракова

В аеропорту польського Кракова 17 вересня поліція затримала українського чемпіона світу з боксу Олександра Усика.

Про це повідомив народний депутат Жан Беленюк.

“Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова. Обставини зʼясовуються”, - написав нардеп.

“Наче все ок, скоро Саню повинні відпустити. Подробиці, думаю, він сам озвучить. Всім тихої ночі”, - додав він згодом.

Дружина чемпіона Катерина Усик у своїх соцмережах повідомила, що «усе гаразд, нічого кримінального». Вона додала, що згодом Олександр усе пояснить.

Генконсул України в Кракові «терміново» виїхав до аеропорту для зʼясування обставин, повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

У коментарі від МЗС вказано, що Україна «категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона».

«Крім того, міністр Андрій Сибіга уже звернуся до свого польського колеги з метою негайно вирішити цю ситуацію. Міністр також доручив Генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням», – йдеться в повідомленні від МЗС.

Президент Зеленський повідомив, що Усика відпустили.

"Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова. Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує", - розповів Зеленський.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости