Криминал | Южноукраинск, 7 Января, 2023

Ухилилися від призову на військову службу під час мобілізації – підозрюються військовозобовязані мешканці Южноукраїнська

Свежие новости: Ухилилися від призову на військову службу під час мобілізації – підозрюються військовозобовязані мешканці Южноукраїнська

Повідомлено про підозру двом жителям міста Южноукраїнська за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, 35- та 52-річний чоловіки, перебуваючи на військовому обліку, після оголошення проведення загальної мобілізації відповідно до Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, пройшли медичний огляд військово-лікарської комісією та були визнані придатними до військової служби з мобілізації.

Однак, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби, будучи в установленому законом порядку повідомлені про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, діючи всупереч вимогам законодавства, двічі навмисне не прибули до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в результаті порушили процес комплектування Збройних сил України під час мобілізації.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 5 років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты