Криминал | Южноукраинск, 31 Марта, 2024

У Южноукраїнську засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації

Свежие новости: У Южноукраїнську засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації

У Миколаївській області засудили місцевого жителя, який ухилився від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Южноукраїнського міського суду від 28 березня. 

Як стало відомо, чоловік 14 червня 2023 року пройшов медичну комісію, за результатами якої його визнали придатним до військової служби. Вже 20 липня він отримав "бойову" повістку на відправку до військової частини. Проте військовозобов'язаний не прибув до частини та порушив тим самим процес комплектування ЗСУ під час мобілізації. 

"Після цього вперто не бажаючи проходити військову службу під час мобілізації з особистих мотивів, свідомо відмовився від отримання повістки на відправку до військової частини та, діючи всупереч вимогам ст. 65 Конституції України, ст. 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", ст. 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого протиправного діяння, маючи для цього можливість та не маючи права на відстрочку від призову за мобілізацією, з метою ухилення від проходження військової служби під час мобілізації, без поважних на те причин, умисно не прибув (до частини, - прим. ред.)", - йдеться у вироку суду. 

Під час судового засідання чоловік визнав свою провину. Його було визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 336 КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости