Общество | 10 Сентября, 2019

У Раді спіймали першого кнопкодава 9-го скликання

Свежие новости: У Раді спіймали першого кнопкодава 9-го скликання

Ним виявився депутат-мажоритарник Олександр Ковальов.

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО".

"Громадський рух ЧЕСНО зафіксував перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді 9-го скликання. Ст. 84 Конституції України порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов. Сталося це на ранковому засіданні ВРУ 10 вересня під час голосування за президентський законопроект про імпічмент", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами голосуванням Ковальов натиснув "за" і його колегу поруч – мажоритарника Максима Єфімова.

Сам Ковальов спочатку заперечував, що кнопкодавив, але згодом визнав це.

"[Ставлюся до кнопкодавства] дуже негативно ... Там видно, що я кнопку натиснув? Погано, дуже жахливо ... Якщо взяти систему зважування гріхів, що порушено за якісь періоди, то нехай це буде найбільш маленький гріх, тому що вже порушено більше ... Якщо вже боротися за Конституцію, то давайте з більшого боротися, а кнопка ... ", - заявив депутат.

Єфімов же, своєю чергою, намагався віджартуватися на запитання про кнопкодавство його колеги.

"Магія була в тому, що я заліз під ручку і натискав на кнопку ... Я був під столом і натискав на кнопку. Відчепіться від мене, будь ласка", - прокоментував нардеп.

Єфімов та Ковальов були обрані на округах Донецької області як самовисуванці. Переважна більшість округу Ковальова розташована на окупованій території, а тому він переміг, маючи всього 220 голосів за свою кандидатуру.

Джерело: ТСН

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости