Политика | 18 Января, 2024

У Раді розповіли, коли чекати на новий законопроєкт про мобілізацію

Свежие новости: У Раді розповіли, коли чекати на новий законопроєкт про мобілізацію

Народні депутати сподіваються побачити другу версію законопроєкту про вдосконалення мобілізації першого тижня лютого. Однак поки що уряд мало в чому змінив свої пропозиції.

Про це йдеться у статті «Української правди».

За даними кількох депутатів від різних політичних сил, парламентарі очікують на нову версію документа орієнтовно у вівторок, 6 лютого.

Видання нагадало, що 16 січня юристи Міністерства оборони передали свої напрацювання на вивчення голів усіх фракцій.

«Ми, м'яко кажучи, відчуваємо гнів, тому що не бачимо якогось покращення тексту. Незрозуміло, що реально там переписали. Ну ніяк не зберемо ми голосів під інше формулювання того самого, що було в першій версії. Потрібно його реально переписати», - заявив один із депутатів від фракції «Слуга народу».

ЗМІ зазначає, що перший документ Кабміну не хотіли підтримувати не лише опозиційні сили, а й навіть більшість «Слуги народу».

У Верховній Раді наразі зареєстровано кілька альтернативних законопроєктів щодо мобілізації. Тому коли уряд внесе новий проєкт до ВР, він отримає новий порядковий номер – і парламенту доведеться спочатку розглянути вже зареєстровані проєкти.

Міноборони хотіло для створення єдиної цифрової бази даних військовозобов'язаних отримувати дані з держреєстрів Податкової та Міграційної служб, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, інших відомств, а також доступ до телефонних номерів та адрес електронної пошти військовозобов'язаних. Усі ці дані повинні зберігатись у хмарних сховищах країн НАТО.

Парламентарі не можуть сказати, яким є в кінцевому вигляді цей проголосований законопроєкт, бо «текст зводять у юридичному відділі Ради».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости