Политика | 18 Января, 2024

Бундестаг провалив голосування за передачу Україні далекобійних ракет Taurus

Свежие новости: Бундестаг провалив голосування за передачу Україні далекобійних ракет Taurus

Бундестаг провалив голосування за проєкт резолюції щодо постачання в Україну далекобійних ракет Taurus. Але ще один спільний законопроєкт планують розглянути у лютому.

Про це повідомила пресслужба німецького парламенту.

Пропозиція Християнського демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу, яка прямо закликає федеральний уряд надати Києву Taurus, була відхилена більшістю на засіданні ввечері 17 січня.

«За» проголосували 178 депутатів, проти – 485, утрималися – троє.

Тим часом нардеп від «Слуги народу», заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв повідомив, що зв'язався з колегами з Бундестагу щодо цієї новини – і вони заявили, що це був окремий законопроєкт частини опозиції, «який вона хотіла без погодження з іншими винести на голосування».

«Законопроєкт було відхилено не по суті, а через порушення процедури та намагання використати це для вузькопартійного піару», – заявив Чернєв, посилаючись на слова неназваних німецьких парламентарів.

Він додав, що план внести на розгляд Бундестагу спільний законопроєкт усіх фракцій залишається у силі, і, найімовірніше, голосування за нього відбудеться до 22 лютого.

«Отже, підготовка до «штурму» офіса Шольца триває», - додав Чернєв.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости