Криминал | Николаев, 12 Июня, 2024

У Миколаєві викрито угруповання наркозбувачів

Свежие новости: У Миколаєві викрито угруповання наркозбувачів

У Миколаєві викрито угруповання зловмисників, які займалися збутом наркотичних засобів через інтернет-крамницю. Усім десятьом фігурантам справи повідомили про підозру, а суд взяв їх під варту. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

Про це повідомляє ГУ поліції, прокуратура, СБУ в Миколаївській області.

"У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що свою злочинну діяльність угруповання здійснювало упродовж року, а організував її діяльність 27-річний миколаївець. Чоловік залучив до наркобізнесу ще дев’ятьох осіб - четверо чоловіків і пʼятьох жінок, у тому числі наркозалежних, віком від 31 до 44 років, розподіливши функції кожного", - йдеться у повідомленні поліції.

Організатор створив інтернет-крамницю в одному з популярних месенджерів, де розміщував інформацію про наявні наркотичні засоби та психотропні речовини, їхню вагу та ціну. Після отримання замовлення спільники фасували та надсилали товар поштовим сервісом і розкладали закладки містом.

"У ході обшуків за адресами проживання фігурантів, в їх автомобілях, а також у спеціально облаштованих схованках правоохоронці виявили:

- підготовлені до збуту «закладки» з α-PVP, мефедрону та іншими психотропами;

- чорнові записи і телефони з доказами злочинних дій;

- банківські картки, через які здійснювалися розрахунки;

- обладнання для виробництва та фасування «товару»", - зазначила СБУ.

Усім членам угруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Відповідно до санкції статті підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд взяв фігурантів під варту з правом внесення застави у сумі п’ять мільйонів гривень кожному. Триває досудове розслідування.

Злочинну діяльність угруповання викрили слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за оперативного супроводу Служби безпеки України в Миколаївській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты