Криминал | Вознесенск, 5 Апреля, 2023

На Миколаївщині голова громади, яку судять за фальсифікацію, призначила собі зарплату та премії в ₴1 мільйон за рік

Свежие новости: На Миколаївщині голова громади, яку судять за фальсифікацію, призначила собі зарплату та премії в ₴1 мільйон за рік На Миколаївщині голова громади, яку судять за фальсифікацію, призначила собі зарплату та премії в ₴1 мільйон за рік

Голова Новомаріївської територіальної громади Тамара Фесько, яку звинувачують у службовому підробленні, призначила собі щомісячну премію у розмірі до 200% окладу та інші надбавки. Її річна зарплата разом із преміями становить понад 1 мільйон гривень. Про це ПН повідомила адвокат Олена Петренко, до якої звернулися місцеві мешканці.

Зазначимо, що Новомар'ївська ТГ знаходиться у колишньому Братському районі (тепер у Вознесенському районі), до її складу входить 26 сіл.

Як повідомила адвокат, у грудні 2022 року Тамарі Фесько встановили такі виплати:

" - надбавку за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років;

- щомісячну премію у розмірі до 200% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за виконання особливо важливої роботи до професійних та державних свят у межах фонду заробітної плати;

- щорічну матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати та допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати", - йдеться у листі адвоката.

Петренко стверджує, що сукупний дохід сільського голови становить понад 1 мільйон гривень на рік, які виплачуються із бюджету за рахунок громадян.

Крім того, як розповіла адвокат, Тамара Фесько звинувачується у службовому підробленні, кримінальне провадження слухається у Єланецькому районному суді Миколаївської області.

"Також вона неодноразово виділяла землі наближеним до неї особам і відома своїм скандальним характером... Ця ситуація обурила жителів громади, у зв'язку з чим вони звернулися до Державної аудиторської служби України та правоохоронних органів з проханням провести перевірку законності відповідного рішення про призначення мільйонної зарплати чиновниці", - написано у листі адвоката.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости