Культура | Николаев, 25 Января, 2018

У Миколаєві презентували книгу «Дороги війни», присвячену Героям АТО

Свежие новости: У Миколаєві презентували книгу «Дороги війни», присвячену Героям АТО

У четвер, 25 січня, в палаці культури головного управління Національної поліції відбулася урочиста презентація книги «Дороги війни».

Про це повідомляє Миколаївська обласна державна адміністрація.

«Такі заходи дуже важливі, тому що це не просто спогади, якісь історичні факти чи явища, які відбувалися за часів революції і війни. Це - спогади, які залишилися від попередників знищеної повністю армії, практично всього того, що не існувало... Але ми сьогодні бачимо – не зважаючи на те, що практично кожного дня ми втрачаємо хлопців на Сході країни, ми все ж таки здатні відновити,  відтворити – разом з волонтерами, з усіма, хто долучився, з хлопцями, які сьогодні приходять до лав ЗСУ, збудувати разом українську потужну армію, яка сьогодні може вже давати відсіч нашому ворогу. На жаль, так складається, що та людина, та держава, яку ми мали на меті називати «старшим братом» - повернулась не обличчям до нас, а навпаки – вдарила в спину. Вдарила у той момент, коли нам навіть не було чим дати їй відсіч. Наша воля і наш український дух ніколи не був зламаний. І сьогодні ми це довели, і кожного дня доводимо, що українці – непереможна  нація. І об'єднавшись ми це показали усім!», - сказав Олексій Савченко.

Олексій Савченко зазначив, Миколаївщина втратила багатьох синів, які захищали мир у нашій державі та боронили наші кордони. «Це величні герої! Їх імена постійно треба згадувати! Ви знаєте, що я випустив книгу «Воїни світла Миколаївщини» і при врученнях чи нагородах намагаюся її давати, щоб вона йшла в життя. Там по деяких хлопцям майже немає інформації, бо вони практично не жили. Народилися, вивчилися, пішли воювати, загинули. Практично нічого не встигли зробити у своєму житті. Вони ціною свого життя будують і будували нашу державу. І там, на небі, теж будують!», - сказав очільник області.

Книга «Дороги війни» є логічним продовженням попереднього видання «Миттєвості війни».

Окремими блоками до книги включено фотоматеріали, надані бійцями ЗСУ та волонтерами. До видання також увійшли дані про наших земляків – учасників АТО, відзначених посмертно державними нагородами.

Видання надруковано у рамках Комплексної програми увічнення пам'яті учасників АТО, жертв воїн та політичних репресій у Миколаївській області на 2017 - 2020 роки.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости