Криминал | 9 Августа, 2023

У екснардепа-регіонала проходять обшуки, - СБУ

Свежие новости: У екснардепа-регіонала проходять обшуки, - СБУ

Правоохоронці проводять обшуки у колишнього народного депутата від забороненої «Партії регіонів» у справі про відмивання понад 500 млн гривень.

Про це повідомила СБУ в середу, 9 серпня. 

Йдеться про колишнього заступника голови фракції «Партії регіонів». Українська правда стверджує, що це Володимир Макеєнко, який був нардепом I, III-VII скликань Верховної Ради.

«Слідчі дії відбуваються у приміщеннях керівників підконтрольних екснардепу компаній, у тому числі з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. За наявними даними, саме через ці комерційні структури колишній народний депутат міг проводити оборудки щодо легалізації "неофіційних" доходів», - йдеться у повідомленні.

Також силовики перевіряють інформацію про ухилення екснардепа від сплати податків протягом 2011-2014 років у розмірі понад 63 млн гривень.

Розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

  •   легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209);
  •   ухилення від сплати податків, зборів (ч. 3 ст. 212).

Санкція статей передбачає покарання до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости