Политика | 29 Июня, 2022

Туреччина погодилася підтримати вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Свежие новости: Туреччина погодилася підтримати вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

На саміті НАТО в Мадриді Туреччина погодилася підтримати вступ Швеції та Фінляндії до альянсу. Фінляндія, Швеція та Туреччина підписали спільний меморандум за підсумками переговорів у Мадриді.

Про це повідомляється на сайті Президента Фінляндії Саулі Ніїністе.

«За підсумками цієї зустрічі наші міністри закордонних справ підписали тристоронній меморандум, який підтверджує, що Туреччина на саміті у Мадриді цього тижня підтримає запрошення Фінляндії та Швеції стати членами НАТО. Конкретні кроки щодо нашого вступу до НАТО будуть узгоджені союзниками НАТО протягом наступних двох днів», - йдеться в тексті повідомлення.

Зазначається, що в останні тижні Туреччина висловлювала стурбованість щодо загрози тероризму.

«Фінляндія завжди серйозно ставилася до цих побоювань. Фінляндія засуджує тероризм у всіх його формах та проявах. Як член НАТО Фінляндія повністю дотримуватиметься документів і політики НАТО щодо боротьби з тероризмом»,— заявляє Гельсінкі.

На сайті фінського президента зазначили, що в міру розширення співпраці у сфері боротьби з тероризмом, експорту та видачі зброї Фінляндія продовжить діяти відповідно до свого національного законодавства.

«Я радий завершити цей етап на шляху Фінляндії до членства в НАТО. Тепер я з нетерпінням чекаю на плідні переговори про роль Фінляндії в НАТО з нашими майбутніми союзниками тут, у Мадриді»,— сказав Саулі Ніїністе.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости