Политика | 29 Июня, 2022

У Маріуполі місцеві жителі активно протистоять окупантам

Свежие новости: У Маріуполі місцеві жителі активно протистоять окупантам

Окупанти планували знесення шляхом підриву дев'ятиповерхових будинків №1,3,5 та 7 по вулиці Сонячна у Маріуполі. Місцевим повідомили про це за добу, і вони не мали можливості винести особисті речі.

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Приїзд МНС Росії зустрів акцію протесту, що саме собою було сюрпризом для росіян. Люди буквально лягали під трактори. За участю місцевих колаборантів дійшли згоди про перенесення підриву на наступний тиждень», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після акції окупаційна адміністрація Маріуполя видала «циркуляр-роз'яснення», що знесення будинків проходитиме не менш як через два тижні після повідомлення про це мешканцям.

У гуманітарному штабі «Метро» вчора почали видавати заробітну плату «волонтерам» – людям, які працювали на розборі завалів. Контроль на місці здійснював депутат держдуми Росії Дмитро Шабліна.

«Замість анонсованої зарплати за півтора місяці людям видали лише за місяць 11 тисяч рублів. Залишок за півмісяця запропонували «вибачити». Почався фактичний бунт такого рівня, що доступ до Метро було закрито, а людей розганяли російські військові постріли у повітря», – розповідає Андрющенко.

Він переконаний, що залишок готівки залишився у Сабліна та його команди колаборантів.

«Отже – опір набирає обертів. Поступово переходячи від пасивної до активної фази протистояння», – підсумував Петро Андрющенко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости