Политика | 28 Июня, 2022

"П...здець Російській Федерації". У Рівненській області на школяра подали до суду за лайку онлайн

Свежие новости:

У місті Дубно Рівненської області місцевий міськрайонний суд розглянув адміністративний позов проти підлітка 2007 року народження, який під час шкільного онлайн-заходу "Останній дзвінок" після почутого "Слава нації" відповів: "П...здець Російській Федерації".

Про це 27 червня повідомила "Українська правда".

Видання послалося на датовану 20 червня постанову суду, розміщену в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, матеріали на неповнолітнього до суду передала поліція Дубна. Відповідачем стала заміжня мати школяра, яка працює кухаркою у ресторані і має двох дітей. Їй інкримінують невиконання батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Інцидент стався 7 червня. У матеріалі суду зазначено, що нецензурний вислів підлітка "негативно відобразився на емоційному стані учасників заходу, яких було приблизно 100 осіб".

Мати школяра пояснила, що "він не повинен був так казати, але зараз усі так говорять, бо війна".

"На сина написали заяву, бо в школі недолюблюють, оскільки він активний, коли роблять зауваження – огризається. Завжди просила його, щоб змовчував, але він вживає нецензурні слова. Вона не знала, що є відповідальність за лайку. У Google прочитала, що не варто забороняти лаятися, бо дитина тоді ще більше буде це робити. Вона собі не дозволяє вживати нецензурні слова у громадському місці. Вважає, що всі вчителі до її сина ставляться упереджено, а мали б знайти підхід до дитини", – написав суд.

Школяр визнав у суді, що розуміє: лаятися – неправильно. Він "обіцяє більше не лаятися у громадському місці і під час громадських заходів, намагатиметься й удома цього не робити. Просить пробачення, буде вчитися вирішувати конфлікти, а не створювати".

Зрештою суд урахував каяття й ухвалив рішення звільнити жінку від адміністративної відповідальності "у зв'язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты