Криминал | Николаев, 26 Августа, 2022

Суд в Миколаєві заарештував під заставу в ₴2,5 млн завербованого РФ агента, який «полював» на «HIMARS» та збирав дані про ЗСУ

Свежие новости: Суд в Миколаєві заарештував під заставу в ₴2,5 млн завербованого РФ агента, який «полював» на «HIMARS» та збирав дані про ЗСУ

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід чоловіку, який збирав інформацію про місця розташування «HIMARS» та військових складів, — йому призначено арешт з можливістю внесення застави у майже 2,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба суду.

 

— Останній, за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS», слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

У судовому засіданні, підозрюваний визнавав свою провину.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 481 тисяч гривень.

Суд також звернув увагу, що на момент постановлення ухвали закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав сили.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты