Криминал | 23 Января, 2024

Суд арештував сина Гринкевича з півмільярдною заставою

Свежие новости: Суд арештував сина Гринкевича з півмільярдною заставою

Печерський райсуд Києва 22 січня відправив під варту сина бізнесмена Ігоря Гринкевича — Романа з альтернативою застави у 500 мільйонів гривень.

Про це повідомили у ДБР.

Як відомо, сина бізнесмена Гринкевича 18 січня оголосили у розшук. У ДБР заявляли, що не могли раніше затримати його раніше через брак доказів. Вранці 22 січня його затримали в Одесі при підготовці втечі за кордон.

Сторона захисту наголосила, що подаватиме апеляцію на рішення суду, передає hromadske.

На початку засідання адвокат Гринкевича просив передати розгляд обрання запобіжного заходу до іншого суду. За його словами, орган досудового розслідування, тобто ДБР, офіційно зареєстрований у Шевченківському районі столиці, тож розглядати клопотання має суд, який розташований там, тобто Шевченківський райсуд.

Прокурор згодом зазначив журналістам, що вважає це затягуванням судового процесу. А втім, суд відхилив клопотання від захисника підозрюваного, також дозволив Гринкевичу вийти з «акваріума» та сісти поряд зі своїм адвокатом.

Сторона обвинувачення підкреслила, що такий запобіжний захід потрібний, зокрема, для запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, уникнення спроб впливати на свідків тощо.

Прокурор зазначав, що вважає розмір застави у півмільярда гривень обґрунтованим, оскільки збитки державі, за даними слідства, становлять близько мільярда гривень, а також враховано майновий стан Гринкевича.

Водночас сторона захисту заявила, що підозра фігурантові необґрунтована. Адвокат стверджував, що обвинувачення є безпідставним і надуманим. І додав, що Гринкевич не намагався переховуватися, та й узагалі він не міг покинути територію країни через воєнний стан.

Прокурор зазначив, що Гринкевич скористався тим, що Міноборони не перевіряло товар у лабораторних умовах — лише лінійні розміри. За його словами, це й підтвердили експерти. Адвокат фігуранта запевняв: контрактами передбачено, що постачальник має замінити неякісний товар, але з Міноборони нічого не предʼявляли.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости