Политика | 11 Января, 2024

Стефанчук пояснив, чому Рада не розглянула відкликання Безуглої з посади

Свежие новости: Стефанчук пояснив, чому Рада не розглянула відкликання Безуглої з посади

Верховна Рада зможе внести до порядку денного і розглянути проєкт постанови про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки тільки після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Тим часом Безугла вирішила покинути фракцію СН.

Про це заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Як повідомлялося, 10 січня Стефанчук достроково завершив засідання українського парламенту у зв'язку з тим, що група народних депутатів заблокувала трибуну з вимогою поставити на розгляд питання про відкликання члена фракції «Слуга народу» Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

— Порядок денний кожного пленарного засідання формує погоджувальна рада. Колективно. Представниками кожної фракції. Голова Верховної Ради України не бере участі в цих голосуваннях. Сьогодні (10 січня, — ред.) на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так, - пояснив спікер.

Водночас Стефанчук наголосив, що, незважаючи «на своє ставлення до пані Мар'яни», яка системно критикує і його в соцмережах, він зобов'язується діяти винятково на підставі, в межах і способами, визначеними регламентом Верховної Ради, а «криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання (можливого відкликання Безуглої з посади в комітеті, —ред.) вирішене не може бути».

Водночас Стефанчук очікує і висловлення позиції від фракції «Слуга народу» щодо цього питання, оскільки Безугла є представницею цієї політсили в українському парламенті.

— Крім того, комітети Верховної Ради України формуються за квотним принципом. Оскільки Мар'яна Безугла - народна депутатка від фракції «Слуга народу», я очікую саме від фракції «Слуга народу» чіткої позиції щодо цього проєкту постанови, - зазначив голова Верховної Ради.

Крім того, на думку спікера, 10 січня погоджувальна рада «правильно розставила пріоритети та сконцентрувалася під час формування порядку денного на питанні підтримки військових і виконанні наших зобов'язань перед Європейським Союзом».

Тим часом, нардепка Мар’яна Безугла повідомила, що написала заяву про вихід з фракції та партії «Слуга народу».

«Слабка фракція та партія у війну мені не потрібна. Продовжу підтримувати ініціативи Президента, але не хочу мати спільні зобовʼязання з нардепами фракції, які встромляють ніж у спину», - написала вона.

Безугла також розкритикувала колег і зазначала, що за свою позицію та погляди «буде битися усіма методами». При цьому вона запевнила, що продовжує підтримувати Президента України.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости