Политика | 11 Января, 2024

У Польщі хочуть створити умови для повернення чоловіків до України

Свежие новости: У Польщі хочуть створити умови для повернення чоловіків до України

Польща не буде депортувати військовозобов'язаних українців, але готова створити умови для їхнього самостійного повернення під час мобілізації в Україні.

Про це  заявив  голова комітету закордонних сорів польського сейму Павло Коваль у коментарі виданню Sestry.

Коваль вважає, що висилати українців, які підлягають призову, не потрібно, адже це протизаконно. Однак Польща готова створити такі умови, щоб чоловіки самі повернулися до України

"Потрібно задіяти механізми, щоб молоді українці, які можуть боротися, повернулися до України. Тобто потрібно дбати про те, щоб під час отримання дозволів на роботу, продовження терміну перебування на партнерських умовах відбувалася перевірка, чи можуть люди бути мобілізованими в Україні", — сказав Коваль.

Він зазначив, що, ймовірно, українцям будуть просто відмовляти у роботі і подовженні статусу тимчасового захисту, а також скасовуватимуть виплати. Тож людина без роботи, без грошей і в нелегальному статусі довго в країні не протримається.

На думку Коваля, потрібно задіяти механізми, щоб молоді українці, які можуть боротися і хочуть воювати, повернулися.

На мій погляд, на це також повинні бути скеровані дії країн, де перебуває багато українців. Тобто треба дбати про те, щоб під час отримання дозволів на роботу, продовження терміну перебування, на партнерських засадах відбувалася перевірка, чи люди, які перебувають на території інших країн ЄС, могли б бути мобілізованими в Україні. Це також спустило б пару тим, хто каже, що українці виїхали, замість того, щоб йти і боронити свою країну", — сказав він.

Водночас політик не пояснив, що такій людині може завадити переїхпти до іншої країни ЄС: Чехії або Німеччини.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты