Политика | 11 Декабря, 2023

«Слово путіна нічого не варте», - Зеленський

Свежие новости: «Слово путіна нічого не варте», - Зеленський

російському диктатору володимиру путіну не потрібен мир в Україні. Тому переговори з ним чи з його кремлівськими спільниками неможливі, як і компроміси.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

- Перш за все, йому (путіну) не потрібен мир. Коли ми хочемо вирішити якусь проблему, ми повинні зрозуміти, що це потрібно всім сторонам. Ми хочемо закінчити війну, - сказав Президент.

Зеленський заявив, що не уявляє переговорів з російським диктатором чи російською стороною про людей, які живуть на окупованих територіях України.

- Як я можу домовлятися з путіним? Давайте на секунду забудемо, що він вбивця. З російською стороною. Як я можу домовлятися з ним про людей, які знаходяться в якихось містечках-селищах, яких окупували, які там живуть. І тут сідають двоє людей чи дві команди і кажуть: хай вони твої. Хто ми такі, щоб вирішувати, де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати? Хто ми такі? - висловився Глава держави.

Президент наголосив, що згідно з Конституцією України він повинен захищати права і свободи людей, допомогти і звільнити від загарбників. Поруч з ним повинні бути громадяни, які готові взяти у руки зброю та допомогти людям в окупації.

- Хтось хоче вмирати? Ні. Всі живі люди. Але ця людина (путін) не хоче ніякого діалогу, він не хоче зупинити війну. Для нього сьогодні зупинити війну – це два слова по телефону. Сказати своїм військам відійти. Це відновлення, це повне відновлення (території), далі – це чисто дипломатія, далі розмова без будь-якої зброї. Ця людина не хоче це робити, вона не зацікавлена, - наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що у 2014 році після окупації росією частини Донбасу путін заявляв, що не збирається йти повномасштабною війною проти України. Тоді виправданням диктатора було те, що він нібито допомагає російськомовним.

- Якщо це так, для чого він пішов повномасштабною війною? Все, що він каже, це неправда. Він не зацікавлений в незалежній Україні, йому потрібна Україна як частина, анклав росії, що він зробив з Білоруссю, що робив з Молдовою, Грузією. Всюди, як у нас – захоплена частина цілісної території, щоб не було стабільності і вже через час прийти і захопити повністю. Україна просто велика держава і йому не вдалося. Тому, що йому поставити на компроміс? Хто він? Я не можу торгувати людьми. І з ким? З людиною, слово якої варто нічого. Це не гарантії, - наголосив Зеленський.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости