Культура | Южноукраинск, 27 Марта, 2017

Слово поета вічне і живе

Свежие новости: Слово поета вічне і живе

21 березня світова спільнота відзначає день поезії. В Україні це свято відзначалося вперше у 2004 році. Саме до цієї дати було започатковано щорічний міський поетичний конкурс «І кожне слово звуком міста відгукнеться…»  на вшанування пам’яті  відомого южноукраїнського поета, почесного члена Національної спілки журналістів України Олександра  Григоровича Удовиченка та відкриття меморіальної дошки на фасаді Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 в його честь. 

Олександр Удовиченко жив, творив та відчував проблеми сьогодення, займав активну життєву позицію, переймався   вихованням засобами слова учнів. Кожна із шкіл та гімназії не раз зустрічали свого відомого земляка на класних годинах, виховних заходах, засіданнях літературно – поетичних клубів. Його життя було простим і водночас повчальним для молоді, бо він вболівав за рідне місто, присвятив йому чимало своїх поезій. На його творах педагоги формують і сьогодні патріотичні почуття дітей до малої батьківщини.

На заході були присутні представники місцевої влади та ЗМІ, южноукраїнські поети - аматори, педагоги та учні закладів освіти, мешканці міста,  які безпосередньо були знайомі з Олександром Григоровичем.  Зі словами вітання до присутніх  звернулися заступник міського голови Олександр Кольчак  та начальник управління освіти   Юрій  Сінчук,  який не лише підкреслив важливість даного заходу, а й прочитав зворушливі рядки поета, розповів про внесок Удовиченка О.Г. у розвиток поезії.

Саме за ініціативою управління освіти та учнівського муніципалітету був започаткований цей щорічний міський конкурс. Переможець конкурсу згідно Положення  в номінації  «Аматорське мистецтво художнього слова» щорічно отримуватиме  грошову винагороду та пам’ятний знак.

Не повернути поета, він відійшов у вічність…  Але пам'ять про нього житиме у його творах, до його творчих перлин звертатимуться наступні покоління, а також пробуватимуть себе як юні аматори – послідовники свого відомого земляка.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости