Культура | Николаев, 4 Мая, 2019

Творчі, талановиті, душею завжди молоді: у Миколаєві нагородили переможців Міжнародного фестивалю "Рух продовжує молодість"

Свежие новости: Творчі, талановиті, душею завжди молоді: у Миколаєві нагородили переможців Міжнародного фестивалю

3 травня у Миколаєві завершився Міжнародний фестиваль «Рух продовжує молодість», до якого цього року долучилися учасники поважного віку з 10 міст України та інших держав.

Гала-концерт та нагородження переможців спортивних змагань, конкурсу вокально-хорових і танцювальних колективів традиційно відбулися в приміщенні національного університету ім. В.О. Сухомлинського. Учасників вітав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, який незмінно підтримує всі ініціативи, пов’язані з підвищенням якості життя городян поважного віку. Захід проходить вже другий рік поспіль, при чому фінансування здійснюється за кошти Громадського бюджету міста Миколаєва.

Організатори дійства – громадська організація «Освітній центр «Університет третього віку», департамент праці та соціального захисту Миколаївської міської ради, за підтримки управління з питань культури та охорони культурної спадщини, управління у справах фізичної культури та спорту міської ради.  

Фестиваль розпочався 1 травня з науково-практичної конференції «Теоретичні та практичні засоби роботи з людьми поважного віку». Учасники обговорили питання, пов’язані з покращенням якості життя людей старшого покоління, організації їх дозвілля та освіти. За словами організаторів, слід переглянути ставлення до цієї категорії населення, активно залучати до громадської активності, виробити загальну концепцію, що працюватиме в усій країні.  

2 травня колективи художньої самодіяльності дивували миколаївців творчими виступами в самісінькому центрі міста - Каштановому сквері. Яскраві виступи зібрали чимало захоплених глядачів. Паралельно тривали спортивні змагання.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відзначив, що Міжнародний фестиваль «Рух продовжує молодість» повинен стати однією з візитівок нашого міста.

-  Переконаний, що участь у цьому заході заряджає вас енергією на весь наступний рік. Фестиваль фінансується завдяки перемозі проекту в програмі Громадський бюджет, що діє в Миколаєві протягом трьох років та покликана дати городянам можливість самостійно вирішувати, куди спрямувати кошти міської скарбниці. Дякую всім, хто цього року долучився до нашого заходу та його організаторам. Радий вітати гостей нашого міста, адже саме завдяки вам Миколаїв відкривається світу, - сказав мер Олександр Сєнкевич. – Бажаю всім натхнення та чудового відпочинку!

Голова громадської організації «Освітній центр «Університет третього віку» Микола Букач продемонстрував присутнім посібник з неформальної освіти, що був підготований спеціально для  людей поважного віку. Також він анонсував нововведення: цього року впроваджено окремі номінації для тих команд, що здобули перші місця за загальною кількістю балів у спортивних, вокальних та танцювальних випробуваннях.

Відзнаки переможцям вручив Олександр Сєнкевич. Перше місце та головний кубок – у команди Міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколаєва.

На другому місці – команда «Освітнього центру «Університет третього віку» міста Миколаєва.

Третє місце вибороло талановите подружжя Таскіра та Володимир Максюта з міста Біла Церква. Їх маленький творчий колектив називається «А ми удвох». Про участь у фестивалі вони розповідають із захопленням та вважають, що Миколаїв є прикладом для всієї України.

Відзнаки фестивалю "Рух продовжує молодість" отримали учасники конкурсу у номінаціях вокально-хорового, танцювального та спортивного напрямків.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты