Политика | 6 Июля, 2024

Шмигаль анонсував кредитні програми для бізнесу і населення для купівлі енергообладнання

Свежие новости: Шмигаль анонсував кредитні програми для бізнесу і населення для купівлі енергообладнання

Кабмін України анонсував програми підтримки бізнесу та населення на час проблем з електропостачанням.

Про це повідомив прем’єр України Денис Шмигаль.

Йдеться про такі нововведення:

- безвідсоткові кредити для громадян на сонячні панелі та вітрові установки до 10 кВт потужності. Кредит до 480 тисяч гривень на 10 років без застави, під 0% річних;

- за програмою “ГрінДІМ” компенсується співвласникам житла 1 мільйон гривень на сонячні панелі та 2 мільйони гривень на теплові насоси. Це покриває до 70% вартості проєкту. Уряд напрацював рішення про кредитування ОСББ на суму до 5 мільйонів гривень.

- кредити 5-7-9% для малого та середнього бізнесу на встановлення газових електрогенераційних установок. До 150 мільйонів гривень на строк до 10 років під 5-9% з кредитними канікулами 6-12 місяців. На прифронтових територіях діятимуть ще більш пільгові умови;

- кредитування великого бізнесу на 5-7 років з процентною ставкою 14-16% для розбудови альтернативної генерації.

Також анонсували звільнення енергообладнання від ввізного мита та ПДВ. У парламенті зареєстровані відповідні зміни до законодавства. Норми діятимуть для громадян і для бізнесу до початку 2026 року.

З 10 до 2 днів скорочені терміни отримання техумов на приєднання до електромереж, зменшена кількість документів з 7 до 2, до 1 місяця знижений термін надання послуги приєднання до газорозподільчої системи, не потрібно проходити процедури відведення землі та оцінки впливу на довкілля.

- Більшість цих програм вже працює, а увесь комплекс заходів почне діяти не пізніше 25 липня, - зауважив прем’єр Денис Шмигаль.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты