Политика | Николаев, 29 Октября, 2022

Серед 50 звільнених захисників додому повернулися 14 миколаївських морпіхів

Свежие новости: Серед 50 звільнених захисників додому повернулися 14 миколаївських морпіхів

Серед 50 українських воїнів, яких вдалося повернути з ворожого полону – 14 морських піхотинців з 36-ї ОБрМП, які захищали Маріуполь.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

 

– Такі дні дають розуміння, що ми не словом, а ділом підтверджуємо девіз «своїх не кидаємо». Обов’язково повернемо наших морпіхів з ворожого полону. Ми дуже раді вітати хлопців на рідній землі, радіємо за їх рідних, які дочекалися своїх Героїв додому. Але і пам’ятаємо про тих, кого ще маємо повернути. Щиро вдячні Офісу Президента України, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України, Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та всім, хто займається цією нелегкою, дуже важливою справою – прокоментував командир бригади полковник Віктор Сікоза.

Також звільнених сьогодні з полону морпіхів зустрічали Герой України підполковник Євген Бова та майор Олексій Булахов. Вони, як ніхто, знають, що таке російський полон, бо також були звільнені у результаті масштабного обміну, який відбувся наприкінці вересня.

– Радий побачити хлопців, з якими разом тримали оборону Маріуполя. Сьогодні їхні очі світилися від щастя. Я знаю, що вони відчувають. Бо всі ми, хто повернувся з полону, відчуваємо приблизно одне і те ж. Ці емоції не передати словами. І навіть слово «щастя» замале. Я вдячний всім, хто займався і продовжує займатися питанням обміну військовополонених. Це майже непомітна, але дуже важлива справа. І за кожним таким обміном у тіні залишаються титанічні зусилля багатьох людей. Всім вам від щирого серця я хочу подякувати за себе, за своїх побратимів, яких уже звільнили, та за тих, звільнення яких ще попереду, – прокоментував Бова.

В 36-й ОБрМп також додали, що сьогодні з’єдналася сім’я морських піхотинців - із полону повернувся наш побратим, дружину якого також нещодавно звільнили в рамках обміну військовополоненими.

«Ми щиро раді та вітаємо їхню сім’ю, яка тепер знову разом», – привітали в бригаді сім’ю.

В бригаді зазначили, що попереду на морпіхів чекає медична допомога та реабілітація.

«Побратими, посестри, чекаємо вас на рідній землі в одному строю!

Пам’ятаємо кожного. Повернемо всіх. Помстимося!» – підкреслили в 36-й ОБрМП.

 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости