Политика | Николаев, 23 Января, 2018

Савченко закликав нардепів звернутися до Уряду, аби фінансувати Миколаївський аеропорт

Свежие новости: Савченко закликав нардепів звернутися до Уряду, аби фінансувати Миколаївський аеропорт

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко закликав депутатів Верховної Ради України звернутися до Уряду та Прем’єр-міністра з ініціативою поставити фінансування Миколаївського міжнародного аеропорту до державної програми. Про це очільник області сказав під час виїзної наради з питань відновлення функціонування комунального підприємства Миколаївський міжнародний аеропорт, зазначивши, що підприємству після відкриття необхідно буде функціонувати та розвиватися, а для цього потрібні додаткові фінансові ресурси.

«Закликаю, щоб ви звернулися до Прем’єр-міністра України і до Уряду з проханням у 2018 році все ж таки поставити фінансування миколаївського аеропорту до державної програми. Тому що за ті гроші, які ми разом з районами, з депутатами збирали, ми зможемо запустити наш аеропорт, але потім він має повноцінно функціонувати. Для цього потрібні достатньо великі інвестиції», - відзначив Олексій Савченко.

Також Олексій Савченко закликав народних депутатів України розробити законопроект, який дозволить розвивати в Україні внутрішній авіаційний флот. «Звертаюсь до усіх депутатів Верховної Ради: зверніться до Уряду, створіть потужний законопроект, який дасть змогу розвивати внутрішні сполучення, внутрішній авіаційний флот. Адже сьогодні будь-яка компанія, яка може прийти працювати в аеропорт і буде надавати літаки, сплачує акцизи, ті самі податки, ті самі ліцензії… Тобто немає стимулювання внутрішнього ринку на загальнодержавному рівні. Треба підтримати галузь і зробити це правильно - на законодавчому рівні. Подивитися і по пальному, і по решті акцизів, і по ліцензуванню – треба зробити це в такий спосіб, щоб сьогодні ми мали авіафлот, який надасть можливості. Якщо нам вдасться, то собівартість квитка внутрішніх перевезень складатиме 600 гривень. І він не буде коштувати тих грошей, скільки коштує авіаквиток зараз», - пояснив Олексій Савченко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты