Политика | 17 Сентября, 2023

Росіяни стають в оборону на Запоріжжі та передислокують елітні формування, - ISW

Свежие новости: Росіяни стають в оборону на Запоріжжі та передислокують елітні формування, - ISW

Просування Сил оборони на заході Запорізької області, ймовірно, змусило російське командування надати пріоритет обороні у цьому регіоні та передислокувати елітні формування.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ( ISW ).

"Кліщеївка була центром бойових дій у районі Бахмута протягом останніх тижнів, і передислокація будь-яких підрозділів 83-ї бригади ВДВ на тлі українського просування в районі Клищеївки свідчить про глибоке занепокоєння просуванням українських військ у західній частині Запорізької області та про те, що росіяни віддають перевагу обороні у цьому регіоні", - сказано у повідомленні.

Аналітики зазначають, що північноосетинські добровольчі батальйони "Штурм Осетії" та "Аланія", які діють на заході Запорізької області, 16 вересня опублікували зображення, на якому нібито невеликий загін російської 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової (ДШВ) бригади .

Водночас наприкінці червня частини 83-ї бригади були розгорнуті для захисту від контрнаступу навколо Клещеївки та були помічені у боях у цьому районі наприкінці серпня.

За повідомленнями, підрозділи 83-ї бригади все ще діяли в районі Бахмута станом на 11 вересня, хоча частини бригади могли бути поділені між двома різними ділянками фронту.

Як зазначають аналітики, українські контрнаступальні операції закріпили в цьому районі низку щодо елітних підрозділів та з'єднань.

Йдеться, зокрема, про повітряно-десантні частини 98-ї дивізії, 83-ї бригади, 11-ї бригади, 31-ї бригади, 106-ї дивізії та 364-ї бригади спецпризначення головного управління ГРУ. 

"Російські війська досі не хотіли відправляти ці відносно елітні формування на допомогу в критично важливих оборонних зусиллях на заході Запорізької області, а українські операції навколо Бахмута, схоже, продовжують перешкоджати російському командуванню зробити це в повному обсязі", - наголосили в ISW.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты