Политика | 6 Сентября, 2023

Рада призначила нового міністра оборони України

Свежие новости: Рада призначила нового міністра оборони України Рада призначила нового міністра оборони України

Парламент 6 вересня призначив Рустема Умерова на пост міністра оборони України.

Про це повідомив нардеп Юрій Мисягін.

«За» проголосували 338 народних депутатів.

Рустем Умєров народився 19 квітня 1982 року в місті Самарканд, що в Узбекистані, він етнічний кримський татарин та мусульманин. Умєров ріс в сім'ї інженерів – його батько Енвер працював інженером-технологом, а мати Мер'єм – інженером-хіміком, має також старшого брата – Аслан Омєра Киримли.

Вони вихідці з Криму, але 18 травня 1944 року родину Умєрових насильно депортували разом з усім кримськотатарським народом з історичної батьківщини до Центральної Азії та Сибіру. Сім'я змогла повернутися у рідний Крим лише на початку 1990-х років.

Здобув освіту Рустем Умєров у Кримській гімназії-інтернаті для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Також був стипендіатом Стипендіат за «Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США». Вищу освіту здобував у Києві – в Національній академії управління. Там він отримав диплом бакалавра та магістра за спеціальностями «Економіка» та «Фінанси».

Рустем Умєров розпочав свою кар'єру в компанії lifecell, займаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. Керував напрямками юридичної підтримки та логістики. Паралельно почав в цей час займатись інвестиційною діяльністю.

У 2013 році разом із братом Асланом Омєр Киримли заснували інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation Компанія ASTEM управляє інвестиціями в сферах комунікацій, інформаційних технологій та інфраструктури.

У 2007 році був співзасновником міжнародної організації Bizin Qirim та ГО «Земляцтво кримських татар».

З 2011 до 2013 року Рустем Умеров був співзасновником «Фонду Розвитку Криму».

У 2012 році став співзасновником і членом правління Кримської Міжнародної Бізнес Асоціації, також був довіреною особою кандидата у народні депутати за 10 округом (АР Крим) Ахтема Чийгоза.

У 2016 році надав допомогу у створенні «Фонду Культурної Спадщини», з 2014 року - співзасновник благодійного фонду «Евкаф». У 2013 році заснував фонд ASTEM Foundation і працював керуючим директором міжнародної інвестиційної компанії ASTEM.

У липні 2019 року на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради був обраний народним депутатом України від політичної партії «Голос».

Був секретарем Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Делегат Курултаю кримськотатарського народу, радник Лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, та був його помічником-консультантом.

У вересні 2022 на засіданні фракції «Слуга Народу» представили кандидата на посаду голови Фонду державного майна України: ним став нардеп Рустем Умєров. 7 вересня 2022 року Парламент підтримав призначення Умєрова (за 282 голоси).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости