Политика | Николаев, 6 Сентября, 2023

Луков вважає за доцільне вкладатися під час війни у будівництво доріг та облаштування парків у Миколаєві

Свежие новости: Луков вважає за доцільне вкладатися під час війни у будівництво доріг та облаштування парків у Миколаєві

Перший заступник міського голови Миколаєва Віталій Луков заявив, що незвжааючи на війну, влада повинна витрачати кошти на облаштування міста, адже без якісних змін мешканці, які виїхали через обстріли, не захочуть повертатися додому.

Про це він розповів в ефірі ТРК "МАРТ".

Він зазначив, що завдяки частим відрядженням до різних регіонів України він має можливість бачити, що будівництво йде кругом. То ж не тільки у Миколаєві влада наразі вкладається у будівництво, хоча хтось вважає, що це не на часі.

— В нас йде розширення доріг, ремонти мостів, які, мабуть, могли б ще постояти, йдуть ще інші будівництва. Країна живе і ми не повинні чекати кінця війського стану, а потім починати все будувати. Тоді в нас не вистачить ні часу, ні зусиль, ні людей, нічого. Є речі, які потрібно відновлювати, які можливо відновлювати. Є речі, в які потрібно вкладати, щоб зберегти, якщо вони не зруйнувались через безпосередньо обстріли, то вони можуть зруйнуватись від недостатнього догляду. Це стосується і парків. Парки відроджуються десятиліттями, якщо ми зараз допустимо їх загибель, то ми довго це будемо відновлювати, - заявив Віталій Луков.

Перший віце-мер додав, що особливо відновлення важливе для тих міст, які були прифронтовими, адже влада має заохотити миколаївців повернутися до міста. А якщо містобуде виглядати так, як до повномасштабного вторгнення, або ще гірше, ніхто не захоче повертатися.

— Ще один аспект для Миколаєва особливо і для тих міст, які були поблизу війни, ми повинні думати, як повертати людей. Ми знаємо динаміку, яка є негативною, про бажання тих, хто хоче повернутися як з-за кордону, так і з інших регіонів. Чим довше буде йти війна, тим цей відсоток тих, хто не хоче повертатись, буде збільшуватись. Чим їх можна повернути? Звичайно роботою, беззаперечно еконмоіка це головний чинник міграції людей, далі це безпека і комфорт проживання. Миколаївці, які знаходяться за межами міста, звикають за ці місяці та роки до життя в інших місцях. І повернутися до Миколаєва до великого вторгнення без особливих змін, це буде ще однією причиною повернутись до міста, забрати речі і поїхати знову. Тому тут має бути комплексний підхід, - зазначив він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости