Политика | 5 Сентября, 2023

Рада повернула електронні декларації, але дані про статки держслужбовців буде закрито

Свежие новости: Рада повернула електронні декларації, але дані про статки держслужбовців буде закрито

Верховна Рада України у вівторок, 5 вересня, повернула електронне декларування для українських чиновників, проте доступ до них буде закрито. Голосування за відповідне виправлення нардепи провалили.

Про це  повідомив  народний депутат України Ярослав Железняк.

Верховна Рада проголосувала за повернення електронних декларацій для урядовців. За відповідне рішення проголосувало 329 народних депутатів.

Народні депутати не наважилися відкрити доступ до електронних декларацій.

"Головне виправлення 371- про відкриття декларацій, не набрало голосів: 199. Не впевнений, що це зарахують, як виконання одного зі структурних маяків МВФ (хоча вже дедлайн 1 серпня ми пропустили). Через норму про закриті на рік декларації. Ну і буде проблема через щойно прийнятий 9587д про зміни до КУАП щодо декларацій .

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк  зазначила , що через голосування нардепів публікація інформації про майно для держчиновників та самоврядування відкладається на рік.

"Під час голосування надважливого законопроекту №9534 про поновлення е-декларування був ризик залишити закритий реєстр ще на рік. Так і сталося — тому що в залі парламенту не знайшлося потрібної кількості голосів "за" правку, яка б дозволила їх відкрити. Реєстри декларацій буде закрито для громадськості ще рік. Неймовірне розчарування. Народні депутати віддали лише 199 голосів "за" з 226 необхідних. Висновки робіть самі", - написала вона.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости