Общество | Вознесенск, 12 Мая, 2020

Протягом двох днів 8 та 9 травня вознесенці покладали квіти до пам’ятних знаків Другої світової війни

Свежие новости: Протягом двох днів 8 та 9 травня вознесенці покладали квіти до пам’ятних знаків Другої світової війни

Карантинні заходи у Вознесенській громаді відмінили відзначення багатьох визначних для її мешканців дат. Такими датами стали і 8-9 травня, День пам’яті та примирення та День Перемоги. Хоча деякі заходи, пов’язані із цією історичною датою, все таки відбулися.

Нажаль, з кожним роком кількість живих свідків Другої світової війни зменшується. В громаді на 2020 рік проживає дев’ять учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь у військових операціях на фронтах Другої світової війни. Це Вишняк Матвій Спиридонович, Литаєв Іван Михайлович, Ноздрачова Ганна Федорівна, Носов Володимир Степанович, Середа Микола Дмитрович, Синявська Марія Давидівна, Семачевський Костянтин Іванович Чебанов Павло Демидович, Чижевський Георгій Дмитрович. Усім їм в ці дні було вручено медаль в знак народної пошани «За бойові заслуги». Нагороду передали голова Вознесенської громади Віталій Луков та голова Союзу ветеранських організацій громади Мазур Віктор Феліксович.

Крім того, не залишилися без уваги пам’ятні місця, пов’язані із Другою світовою. У Вознесенську є шість місць поховань жертв Другої світової війни. Тож в індивідуальному порядку вознесенці відвідали усі пам’ятні знаки й поклали квіти до них в знак подяки за мир та пам’яті про ті страшні події 1941-45 років.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости