Общество | 13 Января, 2024

Українцям нагадали, коли та як передавати дані електролічильників

Свежие новости: Українцям нагадали, коли та як передавати дані електролічильників

Українці мають різні можливості для передачі показників лічильника. Однак це необхідно робити до певних дат щомісяця.

Про це повідомляє ДПЕК.

Показники лічильників необхідно передавати, щоб компанія постачальника могла звірити показники з розміром оплати за використану електроенергію.

Зауважимо, що обсяг спожитої електроенергії визначається за розрахунковий період – це  один календарний місяць  .

Споживачам необхідно передати дані за два дні до закінчення поточного календарного місяця та протягом 1-3 числа наступного місяця. Якщо показники будуть передані пізніше, то дані на 1 число розраховуються за середньодобовим обсягом споживача.

Як уявити показники?

Показники можна передати до ДПЕК:

  • в особистому кабінеті на  сайті ;
  • зателефонувавши в кол-центр за  контактами ;
  • через чат-боти (Viber, Telegram,  Facebook  Messenger).

Що робити, якщо при передачі даних сталася помилка?

Лічильник вимкнено

На вашу адресу було припинено електропостачання. Можливе вимкнення через наявність боргу або на вимогу постачальника.

Прилад обліку відсутній

У нашій системі відсутні дані про Ваш лічильник.
Помилка може статися, наприклад, якщо лічильник встановлений у новобудові. Просимо спробувати внести покази за кілька днів.

Вказано велике значення споживання

Значення споживання, яке ви вказали - перевищує межу, встановлену для вашого облікового запису. У випадку, якщо Ви впевнені в їхній коректності – просимо надіслати фото лічильника  e-mail

Передані покази менші за попередні

Покази лічильника, що передаються вами, менше зафіксованих у системі. У випадку, якщо Ви впевнені в їхній коректності – просимо надіслати фото лічильника на  e-mail

Виникла помилка при передачі показів

Помилка може виникати при тимчасовій недоступності програмного забезпечення. Потрібно спробувати передати покази знову пізніше.

Нагадаємо, наприкінці грудня Кабмін скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

У постанові зазначено, що мораторій на відключення від послуг, нарахування пені та стягнення заборгованості продовжить діяти лише на територіях, на яких ведуться бойові дії та тимчасово окуповані РФ, згідно з переліком Мінреінтеграції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости