Общество | 15 Января, 2024

В Україні змінили умови програми пільгової іпотеки «єОселя»

Свежие новости: В Україні змінили умови програми пільгової іпотеки «єОселя»

Уряд України вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя". Одна із змін стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих.

Про це повідомляє  Міністерство з реінтеграції  тимчасово окупованих територій України.

"Раніше за цією програмою можна було придбати квартири в будинку не старше 3 років", - йдеться у повідомленні.

Наразі зазначені категорії позичальників можуть придбати квартири у будинку не старше 10 років, але за умови, якщо нерухомість розташована у місті Києві чи в обласному центрі. І без обмежень щодо дати експлуатації в інших населених пунктах.

"Друга зміна передбачає, що відтепер позичальники зможуть купувати не лише квартири, а й приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старших за 3 роки", - додали в Мінреінтеграції.

Програма є "єОселя" розпочала свою роботу у жовтні минулого року. Банками-партнерами є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Отримати кредит за рахунок бюджету як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та вчених пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

З початку дії програми кредити на придбання житла взяли 5898 сімей на загальну суму 8,8 млрд. гривень.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты