Криминал | 30 Августа, 2022

Представників Міноборони викрили на привласненні $580 тисяч при закупці амуніції для ЗСУ

Свежие новости: Представників Міноборони викрили на привласненні $580 тисяч при закупці амуніції для ЗСУ

Трьом учасникам злочинної групи, у тому числі діючому адвокату, повідомлено про підозру у шахрайстві. Фігуранти привласнили кошти Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 тисяч доларів США.

Про це повідомили в Нацполіції та в ОГП.

Зазначені громадяни були представниками Міністерства оборони. На виконання доручення Міноборони вони знайшли за кордоном постачальника товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та організували укладення договору між оборонним відомством та турецькою компанією на загальну суму понад 16 мільйонів євро.

Для заволодіння коштами фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір з підконтрольною їм офшорної компанії на території Королівства Бахрейн на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV-го рівня захисту для їх термінової поставки на потреби ЗСУ.

В результаті офшорна компанія отримала 580 тисяч доларів США. Насправді жодних поставок продукції військового призначення не було, а отримані шахрайським шляхом кошти зловмисники розподілили між собою.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили трьом учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Серед підозрюваних – співзасновники та директор бахрейнської компанії.

Крім цього, поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили 17 мільйонів, 400 тисяч доларів США, 100 тисяч євро, «чорнові» записи, документацію. Проводяться подальші заходи для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна. Заходи з викриття проводилися спільно з Державною службою фінансового моніторингу.

 

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости