Криминал | Веселиново, 25 Марта, 2019

Працівників Веселинівського лісгоспу звинувачують в підпалі будинку голови ОТГ

Свежие новости: Працівників Веселинівського лісгоспу звинувачують в підпалі будинку голови ОТГ

Близько 18:00 год в неділю, 24 березня , жителі с.Цвіткове Василь Шитів та Олександр Чуревич увірвались до приватного будинку Прибузького сільського голови Матющенка Віктора Володимировича з метою підпалу житлового будинку та автомобілів. Під час даної ситуації були нанесені тілесні ушкодження сільському голові Матющенку Віктору Володимировичу та депутату Прибузької сільської ради Матющенку Василю Володимировичу.

"Серйозних наслідків вдалося уникнути лише завдяки сусідам, які здійснили гвалт (не зважаючи на погрози з боку нападників: "Ви нічого не бачили, бо і вам буде..", "Я вас всіх "згною"", Я ту посадку всеодно вирубаю і нічого ви не зробите" - кричав лісничий Щитів Василь) і загасили пожежу!!! Ті ж сусіди якраз і подзвонили до Голови громади, який приїхав з братом (депутатом Матющенком Василем, який влітку 2018 року виявив незаконну вирубку, про яку Ваша редакція писала). Бійку розпочали лісники. А бездіяльність правоохоронних органів, які покривають незаконну вирубку полезахисних лісосмуг пояснити можна лише тим, що вони такі ж бандити і корупціонери як і лісники!!!" - повідомляє джерело.

Нагадуємо,що влітку   2018 року сільським головою Матющенком В.В. та його заступником  Гунівенком В.В  було підняте питання щодо незаконної вирубки полезахисних лісосмуг на території Прибузької ОТГ Василем Шитовим та Олександром Чуревичем.

Незважаючи на звернення заступника сільського голови Гунівенка В.В. до поліції, прокуратури, гарячої лінії губернатора Миколаївської області, викладених фото і відео матеріалів на інтернет ресурси «Преступности.НЕТ», газеті «Рідне Прибужжя», місцевому телеканалі та офіційному зверненні до державної екологічної інспекції в Миколаївській області жодних мір не було прийнято.

В зв’язку з набуттям чинності  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» відповідно до яких  п. 21  розділу X   Перехідних  положень  Земельного кодексу України установлено,  що полезахисні лісосмуги  вважаються  власністю  територіальних громад, на території яких вони розташовані.

Відповідно до ст. 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” Право комунальної власності територіальної громади захищається законом на рівних умовах з правами власності інших суб’єктів.

Статтею  65-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення , а також ст . 245 Кримінального Кодексу України передбачено відповідальність за знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг.

Керуючись ст.5 Лісового Кодексу України працівникам Веселинівського лісового господарства, яким являється Василь Шитів,  було заборонено незаконну вирубку дерев на території полезахисних лісосмуг.

З метою збереження полезахисних лісових смуг, закликаємо мешканців громади активно протидіяти вищевказаним правопорушенням на  території і інформувати  про факти знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг Прибузьку сільську раду за телефонами 102, 9-55-98

 Читайте также: Вместо лесопосадок остались пеньки. Вознесенский район скоро превратиться в степь

Заготівля дров шляхом знищення лісопосадок у Вознесенському районі продовжується

«Треба рятувати лісопосадки, бо будемо без врожаїв», - Григорян просить місцеву владу та правоохоронців зупинити незаконне вирубування лісополос

«Пока чиновники бездействуют, уже не будет что спасать»,- помощник нардепа Эрик Григорян по поводу вырубки лесополос

Эрик Григорян обратился к Генеральному прокурору по поводу законности вырубки Бугского леса

 

Джерело: prybuzka.gromada.org.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости