Криминал | 7 Августа, 2023

Поліція заблокувала міжнародний канал контрабанди наркотиків на 500 тисяч доларів

Свежие новости: Поліція заблокувала міжнародний канал контрабанди наркотиків на 500 тисяч доларів

Правоохоронці перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків на півмільйона доларів США. Його організували двоє жителів Броварів Київської області.

Про це повідомляє  Національна поліція  України.

"Двоє мешканців Київської області з Чеської Республіки ввозили в Україну кокаїн, маскуючи у прихованій схованці в автомобілі", - розповіли правоохоронці.

Відомо, що збували наркотик оптовими партіями під час особистих зустрічей із довіреними особами лише за готівку.

"Їхній місячний прибуток від такої діяльності сягав 450 тисяч доларів США", - розповіли в поліції.

Як працював канал?

У міжнародній співпраці з правоохоронними органами ЄС вдалося з'ясувати, що 32-річний житель Бровари спільно з місцевою мешканкою займався збутом оптових партій кокаїну на території України серед довіреного кола осіб. Фігуранти налагодили канал постачання в Україну наркотичного засобу із Чеської Республіки.

"Чоловік безпосередньо виконував функцію перевізника та кур'єра: особисто їздив за кордон за "товаром", який перевозив через митницю в автомобілі, приховуючи у заздалегідь підготовленому сховку - багажному відділенні, відсіку з акумуляторної батареї", - розповіли правоохоронці.

Зберігали заборонені речовини у орендованій квартирі жінки, там вона фасувала товар і надалі передавала спільнику для реалізації. Зловмисники передавали наркотик "з рук у руки" клієнтам по кримінальному колу осіб, а розрахунок проходив лише за готівку. Такий "бізнес" приносив їм близько 450 тисяч доларів США щомісяця.

Правоохоронці із бійцями спецпідрозділу ТОР затримали чоловіка, коли він намагався збути кілограм кокаїну. Під час обшуків в автомобілі та приміщенні злочинців виявили брикети з кокаїном загальною вагою близько трьох кілограмів. Усі вилучене направили на проведення відповідних експертиз.

Орієнтовна вартість вилученого наркотичного засобу за цінами "чорного" ринку становить близько півмільйона доларів США.

Дилера затримано. Святошинський районний суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід - утримання під вартою без права внесення застави. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальні рішення щодо дій його спільниці, повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу будуть прийняті після надходження результатів експертиз.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты