Криминал | 8 Августа, 2023

Псевдородичку прокурора САП ув’язнили на 10 років за намагання видурити у експрокурора Одещини ₴40 тисяч для вирішення проблем з НАБУ

Свежие новости: Псевдородичку прокурора САП ув’язнили на 10 років за намагання видурити у експрокурора Одещини ₴40 тисяч для вирішення проблем з НАБУ

Мешканку Хмельниччини, яка пропонувала експрокурору Одещини за хабар закрити стосовно нього справу через неіснуючого родича у САП, засуджено до 10 років ув’язнення.

Про це повідомили у ОГП.

У суді доведено, що жінка, представившись родичкою працівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, запропонувала колишньому керівнику прокуратури Одеської області свою допомогу у вирішенні питання щодо закриття кримінального провадження стосовно нього.

Вона повідомила експрокурору, що за 40 тисяч доларів США через свого нібито родича з САП та за її особистого посередництва забезпечить прийняття рішення про закриття кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснюється підрозділом НАБУ.

Прокурор звернувся до СБУ та повідомив про таку пропозицію.

У ході контролю за вчиненням злочину організаторку шахрайської схеми затримали після одержання обумовленої раніше суми.

Жінку визнали виною у шахрайстві та закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України). За це її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Мова йде про участь експрокурора Одещини Олега Жученка в ОПГ Труханова-Галантерника, діяльність якої розслідували детективи НАБУ. На початку серпня у НАБУ повідомили про завершення розслідування цього провадження.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты