Политика | 12 Августа, 2023

Підрозділ ЗСУ форсував Дніпро та закріпився на лівобережжі Херсонщини, — Bild

Свежие новости: Підрозділ ЗСУ форсував Дніпро та закріпився на лівобережжі Херсонщини, — Bild

Українські спецназівці на невеликих човнах переправилися через річки Дніпро та Конка, зумівши закріпитись у відповідній локації на лівому березі Херсонської області.

Подробиці повідомив 12 серпня військовий оглядач Bild Юліан Ріпке у  Twitter , пише Фокус.

За його словами, це вдалося зробити завдяки таємній операції. Її провели 8 серпня спецназівці ГУР. Внаслідок цього нібито могло статися викрадення російського майора Томова, щоб дізнатися більше про стратегію оборони російських загарбників в окупованій Херсонській області. Переправу нібито було здійснено під прикриттям ракетного обстрілу, яким українська армія успішно відволікала окупантів.

Район річок Дніпро та Конка
 
 
 
 
 
Повноекранний
 
Район річок Дніпро та Конка
Фото: Юліан Ріпке/Twitter

У  Telegram  видання Bild також йдеться про те, що українцям вдалося імітувати заклик російських солдатів щодо допомоги. Для цього вдало використовували чи то рацію, чи  мобільний телефон одного з убитих росіян. Майор військ РФ Томов у супроводі ще приблизно десяти окупантів поїхав на передову, де на нього чекала засідка. Окупантів, які не здалися, українські спецназівці під час бою ліквідували.

Німецький журналіст звернув увагу і на заяви російських "військорів", які підтвердили, що під час операції загинули чи потрапили до полону 25 російських військовослужбовців. За їхніми словами, розвідгрупа на чолі з майором Томовим "зникла".

За інформацією Bild, під час ризикованої операції український спецпідрозділ також втратив кількох бійців.

Рейд на лівобережжі Херсонщини: реакція Міноборони

Поки що підтверджень інформації про те, що українським військам вдалося закріпитися поблизу річки Дніпро та Конка, не було. Натомість заступник міністра оборони України Ганна Маляр 9 серпня повідомила, що українські захисники на катерах форсували Дніпро та висадились у районі населеного пункту Козачі Табори на Херсонщині.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты