Политика | 16 Июня, 2024

На другому Саміті миру можна зафіксувати кінець війни, — Зеленський

Свежие новости: На другому Саміті миру можна зафіксувати кінець війни, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав представників країн скласти «план дій», щоб на другій зустрічі на Саміті миру можна було зафіксувати кінець війни.

Про це президент України заявив, виступаючи на першому пленарному засіданні Глобального саміту миру 15 червня.

На першому саміті потрібно домовитися, у який спосіб співпрацюватимуть держави для досягнення миру, заявив голова держави.

«Ми повинні вирішувати разом, що означає справедливий мир для світу та як він має бути досягнутий справді на тривалий період. Статут ООН є основою для нас», — наголосив президент.

Він додав, що Росія не представлена на першому Саміті миру, оскільки не зацікавлена у припиненні війни. За словами Зеленського, коли країни погодять «план дій» щодо закінчення війни, його покажуть Росії.

«У такий спосіб, щоб на другому Саміті миру ми могли зафіксувати реальний кінець війни. Зараз ми починаємо цей шлях. Разом ми повинні довести, що об’єднаний світ є світом миру, світом, який знає, як діяти», — зазначив Володимир Зеленський.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости