Политика | 4 Мая, 2023

На доплати військовим на рік необхідно ₴170 мільярдів – у Мінфіні кажуть, що доведеться підвищити ПДВ і військовий збір

Свежие новости: На доплати військовим на рік необхідно ₴170 мільярдів – у Мінфіні кажуть, що доведеться підвищити ПДВ і військовий збір

На тлі повернення доплат військовим необхідно внести зміни до держбюджету. Додатково буде потрібно 170 мільярдів гривень на рік. Зростання витрат на армію також спровокує збільшення податків.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі Forbes Business Breakfast.

"Неможливо це порахувати і неможливо це профінансувати. Це можливо зробити тільки в ніші зміни закону про бюджет, передбачити на рік додатково 170 млрд грн, передбачити збільшення податків, зокрема ПДВ на 4% і військового збору в 3 рази. Тоді це можна профінансувати. Інших варіантів, як можна профінансувати, не існує", - зазначив міністр.

За його словами, виплати держслужбовцям фінансують за рахунок міжнародних коштів.

"А ось армію ми повинні фінансувати за рахунок податків і власного бізнесу. Збільшуючи видатки на армію, потрібно розуміти наслідки таких кроків", - наголосив глава Мінфіну.

Він також вважає, що питання мотивації військових має вирішувати військове керівництво.

"Це мають визначати Генштаб і Міноборони. І вони визначилися, у них є відповідні накази. Чомусь ніхто не говорить, що в нас крім 30 і 100 тис. грн є ще 50 тис. грн. І таку виплату отримує досить велика кількість військовослужбовців. У нас є інші системи мотивації всередині військового блоку", - додав Марченко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты