Политика | 13 Октября, 2023

Міністр Камишін вважає, що Україна після війни буде експортувати не зерно, а зброю

Свежие новости: Міністр Камишін вважає, що Україна після війни буде експортувати не зерно, а зброю

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін вважає, що після війни зброя стане головним експортним продуктом України.

Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі.

- Ми 20 років будували аграрну країну, йшли шляхом житниці Європи. На жаль, весь світ нам показав, що ця модель не може бути довгострокова, живуча. Ми війною вимушені будувати оборонно-промисловий комплекс, але це ще й можливість для нас як для країни стати арсеналом вільного світу, - сказав міністр.

Камишін вважає, що перспективність цієї галузі демонструє виробництво дронів.

- Більшість того, що летить за межі України, це вироблено в Україні. Більшість того, що летить на лінії фронту, вироблено в Україні. І ви побачите в найближчі шість місяців щомісячно кратне зростання вітчизняного виробництва, - сказав він.

Міністр додав, що й за іншими напрямками буде відчутний результат.

- Ми про це мовчимо й будемо мовчати. Але все більше вітчизняного виробництва з'являється на фронті. Повірте мені, це стане головним експортним продуктом України, - сказав Камишін.

Він вважає, що навіть цивільний бізнес може замістити втрачені через війну контракти шляхом переходу на військове виробництво.

- Простий приклад. Корпуси для артилерійських снарядів і мін. Ще шість місяців тому у нас, наприклад, для 82-ї міни було два постачальники. На сьогодні – понад 20. Це значить, що ще 18 компаній знайшли можливість переключити своє ливарне виробництво на виробництво корпусів мін. Так само по багатьох напрямках, - сказав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты